Octrooistrategie

strategie patentU kunt natuurlijk een octrooi aanvragen om eigen ontwikkelingen te beschermen tegen namaak.

Maar U kunt ook een stap verder gaan, en op basis van uw eigen R&D een of meer octrooien aanvragen om uw concurrent dwars te zitten, om het hen moeilijker te maken competitief te zijn met hun product.

Zeker voor wat grotere bedrijven kan het interessant zijn om eens na te denken over het inpassen van octrooien in de bedrijfsstrategie.

Hierdoor krijgt U meer vrijheid om uw producten voor een optimale prijs te verkopen en heeft U waardevol onderhandelingsmateriaal in het geval er een overeenkomst gesloten kan of moet worden met een concurrent.

Het kan daarom interessant zijn om actief een portefeuille van octrooien en octrooiaanvragen op te bouwen. Die zijn elk op zich geen grote wereldveranderende uitvindingen, maar vaak wel verleenbaar. En misschien worden ze niet allemaal toegekend in alle landen, maar toch vormen ze samen een flinke barrière voor uw concurrenten.

Er zijn verschillende manieren waarop octrooien en octrooiaanvragen ingezet kunnen worden om actief uw bedrijfsstrategie te ondersteunen.

Patenthuis bespreekt dit graag met U in een vertrouwelijk gesprek.