Meteen naar de inhoud
Home » Waarschuwing valse verzoeken betaling

Waarschuwing valse verzoeken betaling

Niet antwoorden op vragen om geld die niet van uw octrooigemachtigde komen.

LET OP: Er zijn een aantal dubieuze organisaties die door middel van brieven aanvragers van octrooien benaderen, hoofdzakelijk met het verzoek om te betalen om in een register opgenomen te worden. Na publicatie van de octrooiaanvraag zijn de gegevens van de aanvrager immers openbaar, dus zij kunnen die gemakkelijk vinden.

Zij wekken hierbij meestal de indruk, door het taalgebruik en de fictieve, officieel lijkende, logos en bedrijfsnamen, dat dit nodig is voor uw octrooiaanvraag. Ga hier niet op in!

Dit zijn commerciële organisaties die misbruik maken van het gebrek aan ervaring van de meeste octrooiaanvragers. Ongetwijfeld zullen zij, als U hierop ingaat, om zichzelf te kunnen verdedigen, hun kant van de deal uit te voeren, Dit wil dus zeggen: uw aanvraag ergens in een (waarschijnlijk moeilijk vindbaar) register in een hoekje van het internet plaatsen. Dit is wettelijk echter in het geheel NIET nodig, en niet eens nuttig voor uw octrooiaanvraag.

Let ook op het volgende: Soms maken ze bewust enkele fouten in uw naam of adres, en vragen U dan dit recht te zetten. In de kleine lettertjes staat dan dat een rechtzetting wordt beschouwd als een bestelling.

Alle officiële communicatie omtrent uw octrooiaanvraag verloopt via uw octrooigemachtigde. Bekijk alles wat niet van uw octrooigemachtigde komt met grote argwaan en vraag hem bij twijfel om advies. Hij ziet in twee minuten wat het echt is.

Zie bijvoorbeeld de website van het Europees octrooibureau http://www.epo.org/law-practice/legal-texts/official-journal/2016/07/a61.html of de pagina van de World International Property Organisation voor voorbeelden van dubieuze brieven.